III edycja Międzynarodowego Festiwalu Sztuki MOST – DIE BRÜCKE

W dniach od 03.07 - 10.07.2015 w Słubicach i we Frankfurcie n. Odrą odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowego Festiwalu Sztuki MOST-DIE BRÜCKE

Najważniejsze wydarzenia:

Anna Maria Jopek & Kroke

Zapraszamy na spo_MG_1474tkanie dwóch niezwykłych światów wrażliwości i brzmień. Autorska muzyka artystów przywołuje wpływy wielu kultur, głosy przeszłości- odwołując się do tradycyjnej muzyki i przyszłości - posługując się nowatorskimi środkami w kształtowaniu formy i kolorystyki. Koncert uwieńczony zostanie pokazem sztucznych ognii.

Kroke… Zachwycił się nimi Steven Spielberg, gdy kręcił w Krakowie „Listę Schindlerkroke_2a”, nawet zagrał z triem na klarnecie, a także zaprosił na koncerty do Jerozolimy. Urzekli także Petera Gabriela – byli gośćmi Womad Festival. Wielokrotnie występowali też z innym brytyjskim muzykiem, słynnym skrzypkiem Nigelem Kennedym. . To muzyka scalająca harmonie klezmerskie, brzmienia Bałkanów, dźwięki orientu i autorskie improwizacje.

Dodany w Bez kategorii tagi .