Warsztaty

Międzynarodowy warsztat fotograficzny

b42628f79a294675b36162209f86e045_XLProfesorzy z Polski (www.filmchool.lodz.pl), Niemiec (www.design-akademie-berlin.de), Ukrainy (www.lnam.edu.ua) oraz studenci trzech uczelni tworzyli dzieła fotograficzne wokół tematu MOST - DIE BRÜCKE. Powstałe prace zostały opublikowane w katalogu fotograficznym "Most 2014"

Międzynarodowe warsztaty filmowe Jamesa Higginsona

258ee2700b8562b5d51ebf2117179b3d_XLMiędzynarodowe warsztaty filmowe prowadzone przez wybitnego reżysera, producenta, fotografa, twórcy warsztatów eksperymentalnych, wykładowcy na BTK Berlin, Jamesa Higginsona.
Uczestnicy: studenci szkół filmowych z Łodzi, Berlina i Lwowa oraz studenci Uniwersytetu Viadrina i Collegium Polonicum.

Międzynarodowy charakter warsztatów prowadzonych przez wybitnego twórcę, artystę, którego jedną z głównych idei jest tworzenie wspólnego, międzynarodowego języka sztuki (ponad barierami i granicami).

Warsztaty w technice 3D – Design Akademie Berlin

d0d354668f69293e040aa69de3140c78_XLWarsztaty fotograficzne, filmowe i montażowe w technice 3D prowadzone przez wybitnych wykładowców Design Akademie w Berlinie: prof. Sebastiana Denza, Nikolausa Netzera. Uczestnicy: studenci z Niemiec, Polski i Ukrainy oraz zainteresowane osoby z tych krajów, mieszkańcy Słubic i Frankfurtu.

„Akt. Nagość zakryta – kobieca zmysłowość”

665e3353c5a0a1298b58f0408e39e998_XLWarsztaty fotograficzne "Akt. Nagość zakryta – kobieca zmysłowość". Gość specjalny: Ilona Felicjańska.

Warsztaty teatralne Nikolaja Kolady

48689e827932dc70ec0a6e6067e8a72b_XLWarsztaty teatralne prowadzone przez znakomitego rosyjskiego dramaturga, reżysera i aktora Nikolaja Kolady, współpracującego z młodymi polskimi aktorami. Warsztaty skierowane były do wyselekcjonowanej grupy amatorów teatru i sztuki aktorskiej.

Warsztaty filmu dokumentalnego „Camera Obscura – Pogranicza”

4047dc2f08c422a43c6430815243ead6_XLWarsztaty filmu dokumentalnego "Camera Obscura – Pogranicza", prowadzone przez Kingę Wołoszyn-Świerk, z udziałem młodzieży z Polski, Niemiec i Ukrainy. Warsztaty połączone z dyskusją odnoszącą się do historii i teraźniejszości  problemów i relacji polsko-niemieckich i ukraińsko-polskich. Było to forum dyskusji poruszający temat tworzenia relacji między narodami.