Koncerty

Koncert plenerowy „Lato ZET i Dwójki” na stadionie (transmisja live)

8ee107fb8e11fa27c5eb0c84c03d7dff_XLKoncert "Lato ZET i Dwójki". Wielki letni koncert Radia Zet i TVP 2 z udziałem wybitnych wykonawców polskiej i niemieckiej sceny muzycznej. Na stadionie w Słubicach zagrali: Oceana, Afromental, Mrozu, Blue Cafe, Enej, Poparzeni Kawą Trzy, Sylwia Grzeszczak, Hyży-Tabb, Arek Kłusowski (finalista The Voice of Poland), Aneta Sablik (zwyciężczyni niemieckiego programu "Deutschland sucht den Superstart"), Anna F (Niemcy).

Transmisja na żywo na antenach TVP2 oraz Radia Zet.

Tomasz Stańko i Old Kwartet – koncert na moście

28b8f12309e9ac4afaade20e5d04ffc2_XLKoncert na moście między Słubicami i Frankfurtem na tle wielkiej plenerowej wystawy fotograficznej artystów polskich, niemieckich i ukraińskich. Na scenie wystąpił wybitny polski muzyk jazzowy Tomasz Stańko z zespołem Old Kwartet.

Koncert zespołu L.Stadt

c2be3493ce42ee658842d93c6d54529d_XLKoncert zespołu L.Stadt odbył się w ramach projektu "Małej Sceny Muzycznej" festiwalu MOST.
L.Stadt – polska grupa muzyczna wykonująca rock z elementami surf rocka, country, psychodelii założona w Łodzi, w 2003 roku. Nazwa zepołu nawiązuje do okupacyjnej nazwy miasta - Litzmannstadt. Zespół zadebiutował występem na Camerimage 2003.

Koncert zespołu Plastic odbędzie się w ramach projektu „Małej Sceny Muzycznej” festiwalu MOST.

98786352ab62965a07c516ba5d449e8a_XLPLASTIC to formacja, która od lat konsekwentnie tworzy swój własny muzyczny przekaz. To zespół i duet producencki. Plastic tworzą: Agnieszka Burcan - (autor i kompozytor wszystkich utworów Plastic) i Paweł Radziszewski, lecz na koncertach występują w większym, kilkuosobowym składzie.

Apostolis Anthimos Trio

0692a4e584defe6544ca2abbf7dd2502_XLKoncert odbył się w ramach projektu "Małej Sceny Muzycznej" festiwalu MOST.
Apostolis Anthimos to polski kompozytor, multiinstrumentalista, gitarzysta rockowy i jazzowy. Współpracował m.in. z Tomaszem Stańko, Patem Methenym, zespołami Krzak, SBB, Dżem. Apostolis Anthimos Trio tworzy z perkusistą Krzysztofem Dziedzicem i basistą Robertem Szewczugą. Grana przez nich muzyka to niezwykłe połączenie bluesa, jazzu, funky.